فیزیوتراپی با دستگاه پیشرفته مگنت (سه بعدی 3D) بیومگ چک ارایه دهنده مگنت تراپی زیر نظر فیزیوتراپیست رضا داودی (کلینیک فیزیوتراپی سهیل مشهد)

مگنت بیومگ چک، با تکنولوژی انحصاری 3D (سه بعدی)

مگنت، درمان موثر پوکی استخوان ، التهابات مفصلی، تسکین درد و..

مگنت تراپی

مگنت تراپی

مغناطیس درمانی به تازگی به یکی از  روش های درمانی مهم تبدیل شده است ، اما  روش جدیدی به حساب نمی آید . سالهاست که دامپزشکان از مزایای مغناطیس  درمانی آگاه هستند و برای درمان شکستگی استخوان در اســب هـا از آن استفاده می کنند  . استفاده از مغناطیس و خواص آن در درمان بیماری ها به سالهای دور باز می گردد . یونانیان باستان ، خـواص مغناطیس را در سنگ آهن یافته بودند.

بقراط پدر علم پزشکی ، درباره قدرت ترمیم کنندگی مغناطیس مطالبی نوشته است . تحقیقات انجام شده در آمریکا ، تأثیر درمـان هـای مغناطیسی را تأیید کرده است.

میدان مغناطیسی همچنین با کاهش میزان اسیدیته ی بـدن مانند آنتی بیوتیک عمل می کند و آثار ضد میکروبی دارد . از طرف دیگر میدان مغناطیسی با جلوگیری از اکسید شدن گلبولهای سفید ، ایمنی بدن را نیز افزایش میدهد.

میدان الکترومغناطیس پالسی ، که با علامت اختصاری PEMF نشان داده می شود ، برای بهبود شکستگی های استخوانی و درمان آسیب های بافت نرم کاربرد دارد.

سازمان غذا و داروی آمریکا  استفاده از میداهای الکترومغناطیس پالسی را برای درمان شکستگی های استخوانی جوش  نخـورده ، تأیید کرده است .

در ترمیم بافت شواهد بسیاری وجود دارد که استفاده از PEMF ، در روند ترمیم بافت موثر است . قرار دادن بافت در معرض میدان مغناطیسی ، باعث تسهیل و تسریع مهاجرت یونهای کلسیم و فیبروبلاستها به منطقه آسیب دیده می شود.

میدان الکترومغناطیس با مکانیزم های مختلفی سبب تسهیل جوش خوردن استخوان های شکسته می شود.

چهارمکانیسم مگنت تراپی زیر مورد توافق اکثر محققان است:

  • تحریک کلسیم سازی بافت های فیبروکارتیلاژ  در فضای بین استخوان ها
  • تأثیر افزایش جریان خون ناشی از PEMF بر روی عملکرد کانالهای یونی کلیسم
  • اثر مهارکنندگی بر فاز باز جذب کلسیم در مراحل ترمیم
  • اثر تحریک کنندگی بر فعالیت شکل دهی و استخوان سازی سلول های استئوبلاست.

اگر حداقل شش ماه از زمان شکستگی بگذرد و جوش خوردگی استخوان ها صورت نگیرد ، به آن شکستگی جوش  نخورده می گویند . این شکستگی ها که 3 درصد کل شکستگی ها را به خود اختصاص می دهند به ميزان غیرقابل تحملی درد و ناراحتی برای بیمار به جا می گذارند. مگنت یکی از درمان هایی هست که با موفقيت بالای 80 درصد موثر در شکستگی‌های جوش نخورده می باشد.

میـدان مغناطیسی قابلیت نفوذ در هـر مـاده ای را دارد . این بدین معنا است که شکستگیهای داخل گچ نیز با اعمال PEMF ، قابل درمان هستند.

مغناطیس درمانی یکی از مؤثرترین روش ها برای درمان آرتروز است . در مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است ، کاهش چشمگیری در میزان تخریب مفصل گزارش شده است.

یکی از شایع ترین کاربردهای مغناطیس درمانی ، کاهش درد است.

گزارش های موفقیت آمیز بسیاری در خصوص تسکین دردهای ناشی از آرتریت ، آرتریت روماتوئید ، کمردرد  ، استرین و اسپرین هـای عضلانی ، تاندونیت ،  آسیب دیدگی لیگامانها و مفاصل موجود است .

مگنت موثر در کاهش التهاب و بهبود گردش خون می باشد و موجب افزایش تبادلات اکسیژن و افزایش جریان خون می شود.

مغناطیس درمانی منجر  می شود عروق گشاد شوند که در نتیجه ی آن حجم بیشتری از خـون بـه منطقـه آسیب دیده می رسد . این اتفاق باعث می شود ، مواد سمی ناشی از التهاب که ، تجمع پیدا کرده اند ، به طور مؤثری خارج شوند و مـواد مـورد نیـاز سلول ها به منظور ترمیم وارد منطقـه شـوند . از طرفی مغناطیس درمانی می تواند با تحریک و افزایش عملکرد سیستم ایمنی و نیز بهبـود اکسیژن رسانی به گلبولهای سفید ، نقش مؤثری در کنترل عفونت و مقابله با ویروس و باکتریها ایفا کند.

بر اساس مطالعات انجام شده  تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر بروز عوارض ناخواسته مگنت تراپی در بیمار یا درمانگر گزارش نشده است .

کاربردهای مگنت تراپی

بیشترین استفاده مگنت در استئوپروزیس(پوکی استخوان) می باشد. استفاده از مگنت باعث می شود استخوان بار منفی پیدا کرده و یونهای مثبت کلسیم را جذب نماید , همچنین   اثربخشی داروهای ضد پوکی استخوان در صورتی که همراه با مگنت باشند چندین برابر می شود، مگنت در شکستگی ها وجوش نخوردگی ها و التهابات مفصلی استفاده میشود.

در استئوپروزیس، مگنت مبتنی بر شواهد علمی زیاد حاصل از  تحقیقات علمی فراوان میباشد.

از مگنت در التهابات مفصلی و آرتروز ها و دیسک ها و التهابات عصبی و تاندونی و…. استفاده می شود

تاریخچه مگنت تراپی

استفاده از مگنت تراپی از قرن ۱۷ در دنیا مورد توجه و مطالعه بوده است . غشای سلول و تمام عناصر داخل سلول دارای بار الکتریکی و مغناطیسی هستند . بدن انسان از تعداد زیادی سلول تشکیل شده است که فعالیت الکتریکی دارند . این سلول ها پتانسیل پایه دارند که برای متابولیسم سلولی لازم است . در واقع می توان پروتوپلاسم ( محتویات داخل سلولها ) را به عنوان یک سیستم ژنراتور در نظر گرفت که شارژ الکتریکی بدن را تعیین می کند و کاهش این انرژی الکتریکی باعث ضعف مغناطیسی بدن و فقدان آن باعث مرگ می شود.
پتانسیل استراحت سلولی متناسب با تبادل یونی غشای سلول است . پتانسیل پایه در سلولهای بیمار یا آسیب دیده تغییر می یابد.

میدان مغناطیسی با نفوذ به سلول ها ، نفوذ پذیری غشاء سلولی را بهسازی و تبادل یونی در سلول را تسهیل و مصرف اکسیژن را افزایش می دهد . میدان مغناطیسی به همه سلول ها در هر عمقی از بدن بصورت همزمان نفوذ می نماید . بنابراین با این روش امکان درمان مؤثر پاتولوژی های عمقی که با روش های دیگر بطور مستقیم امکانپذیر نبود میسر می شود .

اثرات کلی مگنت تراپی :

اثرات التیامی: بازسازی در بافت های استخوان و پریوست و…

اثر ضد التهاب :این روش در مطالعات بر روی استئومیلیت باکتریال مزمن و حاد و نيز التهابات ارتریت روماتوئید و نیز آرتروز ثابت شده است.

اثرات ضد درد : اثر مگنت در شرایط دردناک التهابی یا تخریبی مثل آرتروز ثابت شده است و همچنین آزمایشات اثر متقابل آن را با آندروفین ها نشان می دهد . مزیت دیگر، تأثیر بر سندرمهای دردهای انتشاری مانند سیاتیک است که جهت درمان استفاده توأم از مگنتوتراپی و لیزرتراپی توصیه می شود .

اشباع عروق ( وازودیلاتاسیون ) و افزایش خون رسانی و اکسیژن رسانی به بافتها: در این مکانسیم افزایش اکسیژن بافتی تا 2 برابر در ناحیه پالس دیده شود و محصولات متابولیکی سلول ها ازدیاد پیدا می کند .

معمولا بعد از جلسه دوم اثرات درمان دیده می شود .

مگنت دارای اثرات بازسازی بافتی در بافت نرم و بافت عصبی ( Neural Regeneration ) می باشد.

اثر شل کنندگی مگنت در گرفتگی عضلات ، گرفتگی های با منشاء ستون فقرات و در کل گرفتگی عضلات بعلت تجمع فرآورده های اسیدی ناشی از سوخت و ساز بدن که باعث درد می شود مشخص می باشد.
در مگنتو تراپی از سه میدان مثبت ، منفی و پالسی استفاده می شود . مگنتوتراپی یک روش درمانی بی خطر و غیر تهاجمی است که مورد منع خاصی ندارد و کنترااندیکاسیون های آن همان موارد منع فیزیوتراپی است .

تأثیر مگنت تراپی بر استخوان : یکی از موارد مهم که دارای اویدنس( شواهد ) فراوان در معناداری و اثر بخشی استفاده از مگنتوتراپی است، تأثیر آن بر جوش خوردن شکستگی استخوان می‌باشد . بافت استخوانی تا سن ۳۵ سالگی تشکیل شده و پس از آن توده استخوانی کم کم شروع به کاهش می کند.

عوامل تغذیه ای بخصوص دریافت کلسیم ، سطح فعالیت های فیزیکی و فاکتورهای ژنتیک در این پروسه اهمیت دارند . تأثیر مگنت تراپی بر تحریک استخوان سازی و استئوبلاست ها ثابت شده است . میدانهای مغناطیسی پالسی با تغییر پتانسیل غشای سلولی در اوستئوبلاستها باعث تحریک فعالیت آنها می شود . یکی از عوارض مهم در شکستگی استخوان ، جوش نخوردن یا ( Non Union ) می باشد که احتمال آن با افزایش سن زیاد می شود . مگنت PMF باعث تسریع پروسه جوش خوردن استخوان و افزایش توده استخوانی ( Bone Mass ) می شود .

از موارد دیگر مگنتوتراپی می توان از کاربرد آن در درمان استئوپروز و یا پوکی استخوان یاد کرد . امواج با فرکانس پائین الکترومگنتیک باعث القاء جریانهای الکتریکی در استخوان شده و تراکم استخوان را افزایش می دهند . همچنین امواج الکترومگنتیک اثرات ثانوی دیگری نیز دارد که در حفظ ساختار استخوان بطور غیر مستقیم نقش عمده ای دارند .

فیزیوتراپی در مشهد، مگنت تراپی

خدمات فیزیوتراپی شامل مجموعه ای از اقدامات درمانی در حیطه اسکلتی عضلانی می باشد که فیزیوتراپیست بر اساس دانش و تجربه و مهارت های منوال، تجهیزات مدرن از جمله دستگاه های مگنت، تجویز تمرینات و سوزن خشک فرایند درمانی را انجام میدهد، ما در کلینیک فیزیوتراپی سهیل مشهد زیر نظر فیزیوتراپیست رضا داودی با بیش از دو دهه تجربه و تخصص آماده ارایه خدمات در این زمینه به شما عزیزان در شهر مشهد و از سرتاسر ایران هستیم.

رزرو و تعیین وقت فیزیوتراپی